Rezultati utakmica:

Play off, 2. ŽNL NSKZŽ, 27.05.2022. NK Đalski - NK Vatrogasac
Play off, 2. ŽNL NSKZŽ, 30.05.2022. NK Đalski - NK Zagorec VT
DVD Gubaševo
DVD Gubaševo
Martinišće 5,
49210 Zabok
Matični broj: 3039790
Počasni predsjednik: Milan Sinković
Predsjednik: Zdenko Petek
Podpredsjednik: Krunoslav Kolarić
Zapovjednik Miljenko Lunder
Zam. zapovjednika: Tihomir Sinković
Tajnik: Ivan Kolarić
Himna: Vatrogasna himna
Vatrogasni pozdrav: Vatru gasi, brata spasi


Predsjednik Zdenko Petek tel: 049 / 236 - 339 mob: 099 / 508 - 8280 Zapovjednik Miljenko Lunder tel: 098 / 172 - 1428 Tajnik Ivan Kolarić tel: 098 / 763 - 301 Glavna e-mail adresa dvd.gubasevo@kr.t-com.hr
DVD Gubaševo

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO GUBAŠEVO

16.10.1932. godine mještani naših sela, ponukani učestalim požarima prilikom kojih je izgorjelo više kuća i gospodarskih zgrada pa čak i trgovina mješovitom robom, osnivaju Dobrovoljno vatrogasno društvo Gubaševo. Istog dana održana je i osnivačka sjednica i izabran upravni odbor: predsjednik Bunčec Ivan, tajnik Kuljanić Ivica, blagajnik Hrastinski Pavao,zapovjednik Bunčec Petar, zamjenik zapovjednika Hrastinski Petar  i vježbatelj Jelačić Šimun.


Magirus Odmah po osnutku krenulo se u prikupljanje sredstava za nabavku potrebne opreme. 1938. godine, zahvaljujući velikodušnoj donaciji dr. Ivana Babića kupuje se za ono doba najsuvremeniji agregat Magirus sa opremom, a kako tada još nije bio izgrađen dom i spremište, oprema se čuvala na više mjesta i vozila konjskom zapregom na mjesto požara. Trebalo je izgraditi dom i spremište za opremu, no na to se čekalo skoro 30 godina.


Dobiva se gradilište od Poljoprivredne zadruge Gubaševo, znatna financijska sredstva daje Vatrogasni savez Hrvatske, a dio materijala Narodni odbor Veliko Trgovišće te se pristupa izgradnji vatrogasnog doma.


Društvena zastava U međuvremenu se proslavlja 30. godišnjica rada društva, na kojoj nam domaćin, Kulturno umjetničko društvo ''Franjo Gibert'', poklanja prvu vatrogasnu zastavu.


Rezervoar U samom selu Gubaševu, najnaseljenijem, a bez pravog crpilišta vode, pristupa se izgradnji rezervoara zapremnine 40.000 litara. Svakom godinom društvo teži boljitku i nakon 33 godine postojanja dobiva kombi vozilo koje je služilo idućih 20 godina.


1983. godine pristupa se osnivanju ekipe mladih i to od 6 do 12 godina čega je začetnik predsjednik Jelačić,a vježbe sa mladima povjeravaju se Milanu Sinkoviću. U svom radu, mladi sudjeluju na brojnim natjecanjima i susretima pri čemu su postizani vrlo dobri rezultati.

1989. godine DVD je uz pomoć Vatrogasnog saveza, SIZ-a i osiguravajućeg društva Croatia uspjelo nabaviti malo oštećeno kombi vozilo, čiji je popravak obavilo poduzeće ''Zagorjetrans''.

1998.godine više mladih članova polaže vatrogasne ispite, a nabavljene su i svečane odore uz pomoć Gradskog poglavarstva grada Zaboka, dok se dio garaže daje u najam pekari kako bi se ublažile novčane tegobe


Danas...


Društvo je i danas vrlo aktivno: broji 55 odraslih članova, 6 aktivnih ženskih članova, 25-ero djece od 6 do 12 godina, 11-ero mladeži od 12 do 16 godina, 6 mentora za djecu i mladež, 15 operativnih članova koji imaju završene tečajeve  i liječničke potvrde, jednu ekipu veterana i jednu B ekipu, a posjeduje: lako navalno vozilo Nissan, sa visokotlačnim sklopom za brzu navalu i 500 lit. vode, kombi vozilo Peugeot Boxer 8+1, i ostalu potrebnu opremu za zaštitu i spašavanje. Svih ovih godina vatrogasci se usavršavaju polazeći tečajeve kako bi stekli nova znanja u sprečavanju i gašenju požara, a posebno u preventivnom djelovanju.