NK Đalski | O klubu


Rezultati utakmica:

Play off, 2. ŽNL NSKZŽ, 27.05.2022. NK Đalski - NK Vatrogasac
Play off, 2. ŽNL NSKZŽ, 30.05.2022. NK Đalski - NK Zagorec VT
O klubu
đalski grb
NK "Đalski"
Martinišće b.b.
OIB: 34137312495
Žiro račun: 2360000 - 1101571675
Predsjednik: Robert Lončar
Podpredsjednik: Željko Filipec
Tajnik: Oliver Vranić
Liječnik: dr. Mijo Hržina
Oružar: Milan Sinković
Navijačka skupina: GBH
(Gubaševski bijesni huligani)
Navijačka himna: Zadruga - Komanduj napre

Povijest kluba

Na cestovnoj udaljenosti od 30km do Zagreba, a svega 3km do Zaboka nalaze se mjesta Gubaševo, Prosenik Gubaševski, Martinišće, Jalšje i Klanječko Jezero. Razvitkom tih mjesta poslije Drugog svjetskog rata javlja se sve jača potreba i za športskim životom.

Omladinska organizacija 1973. god. uređuje igralište za mali nogomet iza zadružnog doma. Dolazi do formiranja malonogometne momčadi koja često nastupa na turnirima malog nogometa po mnogim zagorskim mjestima.

NK BUDUĆNOST 81/82' Na sastanku omladinske organizacije 27.01.1980. godine pokreće se incijativa za utemeljenje nogometnog kluba. Kao predsjednik osnivačke organizacije postavljen je Bunčec Franjo. Na sastanku je izabran osnivački odbor od 13 članova: Papeš Stjepan, Mikuljan Rudolf, Kuljanić Ivica, Ovčarić Ivica, Hrastinski Krešo, Hržina Vjekoslav, Papeš Ivica, Grah Josip, Bunčec Branko, Cigula Ivan, Ovčarić Mišo, Vranić Ivica, Bunčec Ivan. Za predsjednika osnivačkog odbora izabran je Bunčec Ivan.

Nakon što je pripremljen statut te prijedlog imena kluba NK Budućnost Gubaševo, predsjednik osnivačkog odbora saziva skupštinu kluba za 02.03.1980. godine, gdje je statut kluba i prihvačen. Izabran je upravni odbor od 15 članova, izvršni odbor od 6 člana, a za prvog predsjednika izabran je Mikuljan Rudolf.

Otvorenje Sve svoje utakmice kao domaćini igraju se na igralištu NK Zagorca iz Velikog Trgovišća. U studenom 1982. godine naporima svih članova kupljeno je zemljište za nogometno igralište. Već za 01.05.1983. godine igralište je uređeno, ograđeno te službeno otvoreno.

kopanje temelja Tijekom 1983. godine izgrađeni su priključak za vodu i struju, izvađena je građevinska dozvola za izgradnju svlačionica, te je uređen prilazni put. Godine 1984. nabavlja se velik dio materijala za izgradnju svlačionica, te su iskopani temelji. Izgradnja je završila 1985. godine.


Na godišnjoj skupštini 2. ožujka 1985. godine dolazi do prijedloga za promjenom imena kluba u NK Đalski i boje kluba iz crveno crne u plavu boju, koji je i usvojen.

utakmica Tijekom 1986. godine dolazi do formiranja teniske i atletske sekcije tako da se na godišnjoj skupštini osniva SD Đalski. U sezoni 86/87' seniorska momčad osvaja prvo mjesto u 3. zagorskoj ligi i prelazi u viši rang takmičenja, 2. zagorsku ligu. Također se formira momčad juniora koja se takmiči u sklopu 2. zagorske lige. U godini 1988. završena su dva teniska igrališta.

U ratnim godinama (1993.) sportsko društvo se dijeli. NK Đalski od onda djeluje samostalno, teniski klub posebno (gasi se 1999. godine), dok se atletska sekcija gasi.

Od športskih djelatnika svoje doprinose koji su nemjerljivi dali su Rudolf Mikuljan, Ivica Vranić, Horvatek Stjepan, Bunčec Ivan i mnogi drugi. Gotovo da i nema građanina u navedenim mjestima koji nisu na neki način pomogli klubu ili športskom društvu.

Predsjednici
 • Rudolf Mikuljan
 • Krešo Hrastinski
 • Vjekoslav Hržina
 • Ivica Vranić
 • Žarko Deak
 • Bunčec Branko
 • Stjepan Horvatek
 • Ivan Jurina
 • Stjepan Papeš
 • Mijo Hržina
 • Darko Hrastinski
 • Srećko Papišta